Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

KAMPIOENEN!!

Kampioenen!!

Al voor de laatste ronde gespeeld ging worden bleek dat onze directe en enig overgebleven concurrent punten had gemorst. De Elster Toren is al voor de laatste ronde kampioen geworden in de eerste klasse B van de SOS competitie! Onze captain stelde dan ook voor om zo snel mogelijk de partijen te spelen en het feest in de Ommelanden voort te zetten. Maar zo makkelijk ging dat niet.

2 – 0 achter!

De laatste ronde moesten we spelen tegen UVS 2. UVS 2 stond na 6 ronden troosteloos onderaan en zou op papier dan ook een makkie moeten zijn voor de kampioenen uit Elst. Martijn Vlootman leek op het vijfde bord goed te staan, maar kreeg een dodelijke koningsaanval om zijn oren! Onze captain John van Ginkel verloor in de opening een pion en zag deze de hele partij niet terug. Zijn ratingloze (!) tegenstander speelde het goed uit en zo leek heel even de eerste nederlaag in de maak.

2 – 2 gelijk!

Aan bord 2 won John Remmerts vrij snel 2 pionnen en bereikte een gewonnen stelling. Zijn tegenstander speelde lang door omdat er misschien nog wel een patje in zat. Wiely Martens kreeg volgens vele toeschouwers een lastige stelling waarin hij een toren en 2 pionnen had tegen 2 lopers. Onze topscoorder (vijf uit zes!) dit seizoen vond het echter een duidelijk gewonnen stelling en maakte dit ook waar en repareerde de achterstand.

3 ½ – 2 ½ voor!!

Aan bord 7 speelde Rob Nieuwboer een spannende partij. Rob trok ten aanval, kwam in tijdnood, verloor een stuk en ……. zijn tegenstander bood remise aan! Opmerkelijk gezien de stand op de overige borden, maar Robbie accepteerde dankbaar het aanbod. Niels Schaap zet ons dan op bord 8 voor het eerst op voorsprong. Niels wint vrij snel een pion, maar geeft deze aan het eind van de partij weer weg. Zijn tegenstander schrikt echter zo van dit cadeau dat hij zijn hele partij weggeeft.

5 – 3 overwinning !!!

Wie anders dan onze eerste bord speler Sjoerd van Roosmalen hengelt de overwinning binnen! Tijdens zijn partij vertelde Sjoerd mij dat hij zijn tegenstander aan het verleiden was om een kwaliteitsoffer te brengen. Hoe Sjoerd dit voor elkaar krijgt weet ik niet, maar zijn tegenstander offert een kwaliteit en Sjoerd speelt het beheerst uit. Pieter van der Zwan is dan nog druk bezig in een op het oog gelijke stelling waarin beide spelers een paard en evenveel pionnen hebben. Pieter lijkt eerst te gaan winnen, dan weer te verliezen en weet dan toch nog een remise te behalen. Pieters partij was van de 32 partijen die avond de laatste partij die bezig was, maar Pieter gaf aan geen seconde te hebben willen missen.

Ommelanden !!!!

Met 8 bossen bloemen op zak werd het kampioensfeest in de Ommelanden voortgezet met gele (of bruine) rakkers en bruine fruitschalen. Volgend seizoen mogen we ons melden in de hoofdklasse. Onze captain heeft aangegeven op het hoogtepunt te willen stoppen dus wie gaat de handschoen oppakken en zorgt voor handhaving in de hoofdklasse komend seizoen?

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie